Tots junts per exigir-hi millores
Els Ajuntaments de L'Hospitalet, Montcada i Sant Feliu de Llobregat presenten el manifest #AraRodalies que vol sumar veus d'entitats, Ajuntaments, ciutadans i ciutadanes per reclamar al Ministeri de Foment les inversions necessàries a la Xarxa de Rodalies.

La xarxa de Rodalies de l’Àrea de Barcelona és un element central per a la mobilitat ciutadana. Cada dia es fan uns 300.000 desplaçaments per anar a treballar, estudiar o activitats quotidianes. Amb 456 kilòmetres i 109 estacions es tracta d’una xarxa extensa que necessita inversions periòdiques. La falta de manteniment i inversions per part del Ministeri ha provocat que al 2015 es produïssin 400 incidències que van afectar 1,5 milions de persones amb el conseqüent impacte per l’economia metropolitana.

El Pla d’infraestructures ferroviàries de Rodalies de Barcelona del Ministeri de Foment del 2009 preveia una inversió de 4000 milions d’euros i més tard es va elevar fins als 4848 milions amb el Pla Director d’Infraestructures 2012-2020. La realitat és que la inversió s’ha limitat a uns escassos 247 milions executats i 400 pressupostats, un 16,20%,  segons dades del Ministeri de Foment. En canvi, el Govern de l’Estat ha apostat clarament per l’alta velocitat augmentant-ne la inversió en detriment de la resta de la xarxa ferroviària on el seu pressupost ha caigut un 0,5%. Les xifres d’usuaris i usuàries parlen per si soles: 48 milions de passatgers anuals utilitzen les xarxes de Rodalies en front dels 2,42 que utilitzen la llarga distància.

Els problemes generats per les incidències a rodalies fan que l’ús del cotxe privat sigui un 66% a l’àrea metropolitana en front a un 30% que utilitza el transport públic. Aquestes xifres fan que els nivells de contaminació atmosfèrica siguin alarmants i que tinguin un impacte molt negatiu per la salut. Creiem fermament que és l’hora de les inversions a la xarxa de Rodalies, els municipis no podem esperar més. Per millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans i ciutadanes i perquè l’economia de l’àrea metropolitana continuÏ creixent, #ARARODALIES.
.  
Veure imatge de  L'Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de  Montcada (nova finestra)
Veure imatge de  Sant Feliu de Llobregat (nova finestra)

UNEIX-TE AL MANIFEST

(*) Nota: Els camps amb asterisc són obligatoris.
En compliment d'allò que s'estableix a l'article 5 de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter personal, l'informem que les dades recollides en aquest formulari s'incorporaran, per ser tractades, en un fitxer automatitzat propietat d'aquest Ajuntament, amb la finalitat d'atendre la seva sol.licitud.

Li recordem que pot exercir en qualsevol moment els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant l'Oficina d'Atenció Ciutadana.